Dużo firm prowadzi handel urządzeniami, takimi jak maszyny do lodów oraz automaty do granity. Firmy te współpracują z wieloma punktami hotelarskimi w okolicy. Gdy Twoim zajęciem, jest również handel lodami to warto zobaczyć jaka jest propozycja sprzedażowa na najnowsze automaty do lodów.
Dobre firmy mają wyszkolony zespół pracowników, który z ochotą doradzi przy zakupie najlepszej maszyny do lodów. W polecanym sklepie spośród ogromnego asortymentu, każdy sprzedawca wyszuka najlepszy dla siebie automat do lodów. Te automaty są użytkowane w przydrożnych budkach z lodami, w pawilonach gastronomicznych, w dużych kawiarniach, icebarach i hotelarstwie. W każdym obiekcie sprawdzają się doskonale!
Ekonomiczne i wydajne maszyny do lodów
W ofercie przedsiębiorstw są profesjonalne maszyny do lodów kręconych o dużej produkcyjności. Urządzenia te pozwalają na zmrożenie od 30 do 60 litrów substancji lodowej na godzinę. Rodzaj automatu zaleca się wybrać do swoich potrzeb, posiadanej przestrzeni w miejscu pracy i posiadanych środków pieniężnych, tak aby spełnić swoje marzenia w całości. Te automaty do lodów mają możliwość przygotowania dwóch smaków oraz mixu masy lodowej. Automaty chłodzą nadzienie nawiewem powietrznym, ale posiadamy także maszyny, które pracują naprzemiennie wodą.
Lody amerykańskie z automatów
Uważamy, że najlepsze są automaty do lodów amerykańskich – są to bardzo popularne desery, szczególnie podczas gorącego lata. Proponowane automaty dają możliwość przygotowania lekkiej masy lodowej. Sama konsystencja lodów jest aksamitna i puszysta dzięki napowietrzaniu masy. Lody serwuje się najczęściej w rożkach, ale w ofercie dostępne są również lody w kubeczkach. Lody można także serwować w kielichach z owocami i polewami. Forma podania lodów jest dowolna i zależy od wizji klientów.
Lody amerykańskie wyróżniają się bardziej zmrożoną strukturą i znacznie bardziej zakręconym kształtem niż lody włoskie. Zazwyczaj lody amerykańskie nazywane są przez klientów „świderkami”. Lody włoskie są bardziej aksamitne i mniej cięższe w strukturze niż amerykańskie. Zdecydowanie szybciej się też topią. Zarówno lody włoskie, jak i lody amerykańskie produkowane są dzięki użyciu automatów do lodów, oferowanych przez naszą firmę.